Пояснення Харківського окружного адміністративного суду щодо зупинення рішень Виконкому міськради про підвищення вартості проїзду

Пояснення Харківського окружного адміністративного суду щодо зупинення рішень Виконкому міськради про підвищення вартості проїзду в метро до 8 гривень та в трамваях/тролейбусах до 6 гривень.

У зв’язку з великим суспільним інтересом повідомляємо наступне.

19 лютого 2019 року у відкритих судових засіданнях були розглянуті заяви.про забезпечення адміністративного позову.

Розгляд заяв відбувався відкрито за участю представників сторін по справах та громадськості відповідно до статті 10 Кодексу адміністративного судочинства України.

Того ж дня, суддями Шляховою Оленою Миколаївною та Зінченком Андрієм Вікторовичем постановлені ухвали про забезпечення адміністративних позовів шляхом зупинення дії Рішення Виконавчого комітету Харківської міської ради Харківської області від 06.02.2019р. №72 “Про встановлення тарифів на послуги з перевезення пасажирів і багажу міським електричним транспортом (трамваєм та тролейбусом)” та дії Рішення Виконавчого комітету Харківської міської ради Харківської області від 06.02.2019р. №73 “Про встановлення тарифу на послугу з перевезення пасажирів метрополітеном”, а також проголошені вступна та резолютивна частини зазначених ухвал відповідно до статті 243 Кодексу адміністративного судочинства України.

Зазначаємо, що вищевказані ухвали суду набрали законної сили з моменту їх проголошення та можуть бути оскаржені в апеляційному порядку.

Звертаємо Вашу увагу, що згідно зі статтею 243 Кодексу адміністративного судочинства України складання повного тексту ухвал може бути відкладено на строк не більш як п’ять днів з дня оголошення вступної та резолютивної частин ухвал.

Додатково повідомляємо, що після складання повного тексту рішення, відповідні рішення будуть внесені до Єдиного державного реєстру судових рішень, з якими можна ознайомитись на офіційному сайті http://reyestr.court.gov.ua/

Наразі триває розгляд адміністративних справ 520/1543/19 та № 520/1545/19 в Харківському окружному адміністративному суді.