Фірма, яка наближена до родича відомого лісника Сиси, має майже 6 мільйонів боргу перед держлісгоспом

ТОВ «Профіт Доп» має заборгованість перед ДП «Жовтневий лісгосп» у сумі 5,792 млн. грн. за випущену лісопродукцію.

Про це стало відомо з аудиторського звіту, опублікованого на сайті контролюючого органу.

Наприкінці 2018 року ТОВ «Профіт Доп» уклало угоду щодо придбання необробленої деревини вартістю 541,2 тис. грн. За умовами угоди приватники мали проводити оплату за товар у розмірі 100% переплати. Але ТОВ «Профіт Доп» продукцію отримало повністю не розрахувавшись. На кінець року борг склав 452,8 тис. грн.
«На момент завершення аудиту заборгованість ТОВ «Профіт Доп» перед ДП «Жовтневий лісгосп» складає за відпущену лісопродукцію становить 5,792 млн. грн», – повідомляється в аудиторському звіті.

Угода з цією фірмою була підписана, коли директор ДП Руслан Чагаровський був у декретній відпустці. Цікавим є те, що під час його відсутності обов’язки керівника виконували одразу дві людини: головний інженер Діденко Д.О та Касяненко О.В.

Варто відзначити, що ТОВ «Профіт Доп» також фігурує у кримінальному провадженні щодо продажу ДП «Гутянське лісове господарство» лісоматеріалів за заниженими цінами.

Окрім, ТОВ «Профіт Доп» в цьому провадженні фігурують ТОВ «Атлантіс С» та ТОВ «Стеклосервіс», які пов’язані з директором ДП «Гутянське лісове господарство» Віктором Сисою.

Крім того, в судовій ухвалі вказано, що керівник «Профіт Доп» «є особою, наближеною до керівника ТОВ «Атлантіс С». А керівника назвали двоюрідним братом Сиси.

Нагадаємо, що за даними слідчих ДБР, Віктор Сиса, обіймаючи посаду заступника керівника ДП «Гутянське лісове господарство», організував схему по незаконній вирубці та реалізації деревини на території Харківської області, до якої залучив своє найближче оточення: дружину, батька, мати та сестру.

Також нагадаємо, що цю ситуацію обговорювали під час візиту президента України Володимира Зеленського на Харківщину.

Директором та засновником «Профіт Доп» зараз є Артем Черватюк. Раніше був Олександр Руднік.