У Зміївському районі реомендували проводити торги на закупівлях від 20 тисяч гривень

В Зміївському районі знизили “поріг” для проведення аукціонів (торгів) на закупівлях товарів, робіт та послуг до 20 тис.грн. Таке розУпорядження заступник голови Зміївської райдержадміністрації, Сергій Ляшко, підписав 16 липня.

Розпорядженням рекомендовано Зміївській РДА та її структурним підрозділам у 2019 році проводити закупівлі товарів, робіт і послуг з використанням електронної системи “ProZorro”, якщо вартість закупівлі дорівнює або перевищує 20 тис.грн.

Харківський антикорупційний центр вітає зниження “порогів” на закупівлях і сподівається, що це допоможе зекономити бюджетні кошти. Також сподіваємось, що підписання такого розпорядження Зміївською РДА стане гарним прикладом для інших райдержадміністрацій області.

Нагадаємо, що після втручання ХАЦ, відділ освіти Зміївської РДА знизив ціну на футбольні м’ячі більш ніж вдвічі.
https://www.facebook.com/anticor.kharkiv/posts/2319107945032085

Також, той же відділ освіти Зміївської РДА в липні 2019, після публікації ХАЦ, розірвав договір на ремонт школи за завищеними цінами.

На сьогоднішній день діє розпорядження голови Харківської ОДА, Юлії Світличної, з рекомендацією для структурних підрозділів ХОДА, районних державних адміністрацій (їхніх структурних підрозділів), підприємств, організацій, установ, використовувати електронну систему ProZorro у 2019 році при здійсненні закупівель товарів/послуг та робіт на суму, що дорівнює або перевищує 50 тис.грн.

Крім цього, 25 січня 2019 року Харківський антикорупційний центр (ХАЦ) та Харківська обласна державна адміністрація (ХОДА) перепідписали Меморандум на 2019 рік про співпрацю у сфері публічних закупівель.

Головою Зміївської РДА є Віталій Кошеленко.