ХАЦ продовжує боротьбу за справедливі тарифи у міському електротранспорті

Поки найбільш вибагливі прихильники ХАЦ встигли нас поховати в боротьбі за справедливі тарифи в міському електротранспорті, ми продовжуємо боротись. Після незаконного, на нашу думку, закриття проваджень по метрополітену і по трамваям та тролейбусам, ХАЦ подав апеляційні скарги на ухвали суду першої інстанції.

І одразу після позачергових парламентських виборів, запрошуємо всіх небайдужих, до Другого апеляційного адміністративного суду.

22 липня, о 10:30, відбудеться розгляд апеляції по трамваям і тролейбусам (судді — Калитка О.М., Мельнікова Л.В., Макаренко Я.М.).

23 липня, о 10:00, відбудеться розгляд апеляції по метро (судді — Гуцал М.І., Донець Л.О., Бенедик А.П.).

Адреса Другого апеляційного адміністративного суду — Харків, майдан Театральний, 1.

Закриття проваджень і відмова суду першої інстанції виносити рішення про незаконність/законність рішення виконкому щодо підвищення тарифів в метро, трамваях та тролейбусах, позбавляє харків’ян права на відшкодування збитків від незаконного підвищення тарифів.

А за період з 6 лютого 2019 року по 22 травня 2019-го, сума цих збитків складає десятки мільйонів гривень.

Залишаючи якість послуг на тому ж низькому рівні, керівництво міста продовжує вирішувати проблеми в комунальному транспорті виключно підвищенням вартості проїзду, не вирішуючи причин виникнення проблем по суті.

Незважаючи на те що, з 7 лютого 2019 року Харківський метрополітен почав збирати з харків’ян по 8 гривень за проїзд, збитки цього підприємства за перший квартал 2019 року склали 46,9 млн.грн. Майже такі ж збитки у метрополітену були і за перший квартал 2018 року — 48,2 млн.грн.

Збитки від основної діяльності (перевезення пасажирів) за перший квартал 2019 року у КП “Харківський метрополітен” склали взагалі 115,4 млн.грн.

Нагадаємо, що вартість проїзду в метро, трамваях та тролейбусах підвищується щорічно, в 2017, в 2018 та 2019 роках.