Київська “прокладка” отримає 50 млн. на реконструкцію Сада Шевченко. “Лавочки” встановлять по 20 тисяч за штуку

 width=

Спеціалізоване комунальне підприємство «Харківзеленбуд» 8 грудня уклало угоду з ТОВ «Київська будівельна компанія- плюс» щодо реконструкції рекреаційної зони саду ім. Т.Г. Шевченка загальною вартістю 49,02 млн. грн.

Про це стало відомо зі звіту про укладання договору та проведення аукціону, який розміщений на порталі системи електронних закупівель «Прозорро».

Роботи мають бути завершені до кінця 2018 року. Планується перенести електромережи, зробити поливальний водопровід, велопарковку, обновити зовнішнє освітлення, встановити малі архітектурні форми тощо.



Цікаво, що вартість однієї паркової лави буде коштувати 20 тис. грн. Подібні лавки коштують приблизно 3-6 тис. грн.

Дорожче купують й урни. У кошторисі закладена вартість однієї урни при купівлі 47 штук – 879 грн. Цікаво, що такі урни у Харкові оптом продають по 520 грн.


Єдиним конкурентом переможця на аукціоні було ТОВ «БК «Макробуд». Вони пропонували виконати роботи за 43 млн. грн. Більше того, саме й перемогли на аукціоні, але їх пропозицію відхилили.


Засновником та директором ТОВ «БК «Макробуд» є мешканець Луганської області Антон Короткіх. На нього записані ще декілька фірм: «Дельта-Буд», «БВКФ Еверест», «Мега-Буд». 


Усі вони отримують підряди без тендерів у Департаменту житлового господарства. Цікаво, що будівельне обладнання «Макробуд» орендує у ТОВ «Революція», де раніше серед засновників був заступник Директора Департаменту житлового господарства Олександр Лемента.

Але повернемось до переможця.


Засновниками ТОВ «КБК-плюс» є Євгеній Волк, Ірина Іващенко, Наталія Робак. Директором з жовтня став мешканець Сумської області Максим Страшенко. Він також є директором ТОВ «Прайм-Девелопмент», яка має скандальну репутацію.


Засновником ТОВ «Прайм-Девелопмент» є британська компанія «Адвіум Інвестментс ЛТД», яка була заснована у серпні 2013 року. Її номінальний власник Пракаш Джанчандані (Prakash Gianchandani) і директор Джанкарло Еспехо (Giancarlo Espejo) з Белізу фігурують у ще понад 100 інших фірм. До цього засновником фірми був Анатолій Войцехівський, співвласник «Укогруп», що відома своїми довгобудами і недобуваними будинками.


У документах торгів вказано, що ТОВ «КБК-плюс» буде використовувати субпідрядників у обсязі не менш ніж 20 %. Мова йде про ТОВ «БК «Спецбудтехнологія» та ТОВ «Енергосервіс ПМК».

Засновником першої є Сергій Зюкін. Він також є співзасновником ТОВ «ПБП «Монтажтеплосервіс», де його партнером є Микола Лепський, чию «Транс Лайн Груп» звинувачували у наданні неякісних послуг.


Фірму «Енергосервіс ПМК» заснувала Світлана Косінова. Вона ж разом зі своїм сином Станіславом Косіновим заснувала ТОВ «Енергосервіс», яке в жовтні 2011 отримало підряд від Харківської міськради на реконструкцію освітлення майдану Свободи за 15 млн грн.


Згодом «Енергосервіс ПМК» перереєстрували на Катерину Спіцина, а директором став Станіслав Фролов. Катерина Спіцина відома, як бухгалтер ТОВ «Харківський завод будівельних матеріалів «Астор». Серед бенефіціарів цього підприємства також є Світлана Косінова.


Крім того, бенефіціаром є й дружина Станіслава Косінова – Оксана Тацій.


Станіслав Косінов є депутатом Харківської міської ради від партії «Відродження». Крім того, цього року він був призначений в.о. першого заступника державної аудиторської служби.