Відновлення Харкова: міськрада витратить чотири мільйона на нові топографічні плани

Департамент містобудування та архітектури Харківської міської ради оголосив торги на розробку нових топографічних планів міста вартістю чотири мільйона гривень.

Про це стало відомо з сайту “Прозорро”.

Мова йде про розробку та оновлення цифрових топографічних планів М 1:2000 території міста Харкова. Мова йде про топографічні знімки не всього міста, а його частини. В основному це Київський район. 

Під час проведення зйомок замовник просить приділити особливу увагу зруйнованим будівлям та спорудам і всі руйнування та пошкодження відобразити на планах.

На планах також мають бути відображені комунікації: інженерні колодязі,  трубопроводи, лінії електропередач, газопроводи тощо.

Нагадаємо, що на початку травня 2022 року, міськрада повідомила, що для роботи над генпланом фахівці Нормана Фостера залучили мадридську філію та одну німецьку велику компанію. Детально про початок роботи над Генеральним планом ХАЦ розповідав у матеріалі “Норман Фостер та новий генплан Харкова: як готуються змінити місто”.

Вже відомо, що проект будівництва наукового парку з житловою забудовою на зруйнованій частині ТЦ “Барабашово” стане основою, на підставі якої в подальшому розроблять нову концепцію розвитку міста.

Ця територія також підпадає у ту площу, для якої будуть готувати нові топографічні плани.