На Харківщині директорка КП підписувала фіктивні акти виконаних робіт на десятки тисяч гривень

Прокуратура підозрює виконувача обов’язків начальника Близнюківського комунального підприємства “Комунальник” Наталію Амеліну у незаконному заволодінні 132 тис.грн. бюджетних коштів.

Про це стало відомо з релізу обласної прокуратури на офіційному сайті.

5 жовтня 2018 року Близнюківське КП “Комунальник” уклало договір на 61,26 тис.грн. з ФОП Літвінов Володимир Володимирович щодо надання послуг з руйнування та знесення будівель. Про це стало відомо з ухвали Близнюківського райсуду Харківської області від 26 вересня 2019 року.

Цікаво, що договір від 5 жовтня 2018 року на 61,26 тис.грн. щодо надання послуг з руйнування та знесення будівель з ФОП Літвінов Володимир Володимирович, Близнюківське КП “Комунальник” в систему публічних закупівель “ProZorro” не завантажило.

12 березня 2019 року Близнюківське КП “Комунальник” уклало договір на 71 тис.грн. з ФОП Літвінов Володимир Володимирович щодо надання послуг з знімання верхнього шару ґрунту по вул. Незалежності, 2А в смт. Близнюки. Про це стало відомо з системи публічних закупівель “ProZorro”.

Як встановили слідчі, демонтаж будівель та знімання верхнього шару грунту проводились лише «на папері». Жодних робіт Володимир Літвінов не виконував, а до актів вносив неправдиві відомості. А Наталія Амеліна в свою чергу підписувала фіктивні акти виконаних робіт.

Таким чином, у період з жовтня 2018 по березень 2019 року, на думку прокуратури, Наталія Амеліна та Володимир Літвінов незаконно заволоділи бюджетними коштами в сумі 132,26 тис.грн.

Цікавим є те, що в матеріалах цієї справи відсутня інформація про ще один договір, який між собою підписали Близнюківське КП “Комунальник” та ФОП Літвінов Володимир Володимирович. 6 лютого 2019 року було укладено договір на 50 тис.грн. щодо надання послуг з прокату спецтехніки. Про це стало відомо з системи публічних закупівель “ProZorro”.