Ремонти у Харківських лікарнях: поліція відкрила справу через неправдиві довідки

Харківські правоохоронці розслідують кримінальне провадження щодо проведення ремонтних робіт у КНП «Міська дитяча лікарня № 5» загальною вартістю 15 млн. грн.

Про це йдеться в ухвалі Ленінського райсуду міста Харкова від 22 серпня 2019 року.

Поліція підозрює, що службові особи ТОВ «ХБК – Буденерго» в період 2017 – 2018 років за попередньою змовою із ТОВ «Уніка – Трейд», ПрАТ «Діамант» (з іноземними інвестиціями), ТОВ «Пожкомплекс» вчинили антиконкурентні узгоджені дії, спрямовані на недопущення та усунення конкуренції і спотворення результатів публічних закупівель ремонтних робіт, проведених КНП «Міська дитяча лікарня № 5» Харківської міської ради, що стало результатом визнання переможцем публічних закупівель робіт на проведення капітального ремонту ТОВ «ХБК – Буденерго».

Крім того, представники ТОВ «ХБК – Буденерго» внесли неправдиву інформацію про наявність на підприємстві працівників необхідної кваліфікації у необхідній кількості.
Так, у довідці, яку надали до тендерного комітету, вказано, що на підприємстві працюють 43 людини, хоча оплату проводили лише трьом працівникам.

Ще правоохоронці встановили, що підрядник перераховував гроші фірмам з ознаками фіктивності.
ТОВ «ХБК – Буденерго» записана на Галину Беляковську.