ХАЦ ПРОТИ ЖИТЛОБУД-1: СУДДЯ БАЙБАК ЗАЯВИВ, ЩО ЗВЕРНЕТЬСЯ ДО ПРОКУРАТУРИ ЩОДО ПЕРЕВІРКИ ЗАКОННОСТІ ВИДІЛЕННЯ БЕЗКОШТОВНО ЗЕМЛІ КООПЕРАТИВАМ

 width=

Сьогодні відбулися два слухання стосовно позовів ГО «Харківський антикорупційний центр» до ОК «ЖБК «Житлобуд-1» та Харківської міської ради щодо повернення територіальній громаді земельних ділянок, які були передані містом безкоштовно під забудову.

В першому засіданні, де головуючою суддею була Тетяна Денисюк, яка має подарунок у вигляді квартири від доньки засновника ПАТ «Трест «Житлобуд-1», відбулися годинні дебати, в яких міськрада вперто захищала свої права безкоштовно передавати фактично приватним підприємствам земельні ділянки.

У другому засіданні суддею був Олег Байбак, а одним з гостей засідання виявилася Тетяна Денисюк.

Окрім іншого, суддя Байбак наголосив, що «суд вбачає у безкоштовному виділенні земельної ділянки можливе порушення інтересів держави. Тому суд з окремою ухвалою звернеться до органів прокуратури для проведення перевірки наявності порушення прав держави при безкоштовному виділенні земельних ділянок та вжиття прокуратурою необхідних заходів».