Поліція підозрює, що “Харківські тепломережі” заплатили за теплопункт, який підрядник не зробив

Харківські правоохоронці розслідують кримінальне провадження щодо ймовірного розкрадання коштів КП “Харківські теплові мережі”.

Про це стало відомо з ухвали Комінтернівського районного суду Харкова.

Правоохоронці підозрюють привласнення бюджетних коштів під час реконструкції в будинку по вулиці Клочківській, 274, зокрема при встановленні індивідуального теплового пункту, йдеться в ухвалі.

ХАЦ з’ясував, що на початку лютого 2022 року КП “ХТМ” уклало угоду на встановлення ІТП в будинку №274 по вулиці Клочківській з ТОВ “Еребус-ЛВ”. У системі “Prozorro” немає позначки, що угода завершена.

За даними правоохоронців, “Тепломережі”, згідно з актами виконаних робіт, перерахували підряднику 1,18 млн грн. При цьому слідчі зазначають, що ніякі роботи не проводили.

Цікаво, що портал “Є-Дата” не містить даних про оплату робіт для ТОВ “Еребус-ЛВ”.

Що стосується другого прикладу, який є в ухвалі, то ХАЦ не вдалося знайти інформацію про цей договір в системі “Прозорро”. У жовтні 2022 року “ХТМ” не публікували угоди в “Прозорро”. Крім того, за номером договору в системі “Є-Дата” також немає даних.

ХАЦ звернувся за коментарем до КП “ХТМ”. Виявляється, теплопункту у будинку дійсно немає.

“З заявою від 03.10.2023 КП “ХТМ” звернулося до поліції щодо проведення розслідування стосовно невиконання обов’язків згідно укладених договорів перед підприємством з боку ТОВ “Еребус – ЛВ”. 04.10.2023. поліція почала досудове розслідування у кримінальному провадженні N12023221150001257 за ст. 191 ККУ. Наразі слідчі дії тривають та проводяться відповідні експертизи”, – повідомили у “Тепломережах”.

Засновниками ТОВ “Еребус-ЛВ” є В’ячеслав Невечеря та Олександр Киценко.

Нагадаємо, НАБУ завершило досудове розслідування стосовно першого заступника директора КП “Харківські теплові мережі” Сергія Волика, якого обвинувачують у заволодінні державними коштами та коштами міжнародних партнерів України, що призначалися для відновлення критичної інфраструктури у Харкові. Сума збитків – майже 160 мільйонів гривень.

#ХАЦ_Контроль