На тендері з будівництва коштовного шкільного укриття на Харківщині відхилили пропозиції обох учасників

Під час проведення  тендеру на будівництво захисної споруди в Наталинському ліцеї (Красноградський район) очікуваною вартістю 127 млн грн замовник відхилив обох учасників, а закупівлею зацікавились представники Державної аудиторської служби.

Про це стало відомо з сайту “Prozorro”.

Раніше ХАЦ зазначав, що у Наталиному укриття розраховане на 400 людей, площа будівництва складе 1382,1 кв. м. Таким чином вартість квадратного метра будівництва становить понад 86 000  грн – це в півтора рази дорожче, ніж, наприклад, будівництво шкільних укриттів під Києвом або у Краснопавлівському ліцеї на Харківщині.

В аукціоні брали участь два підприємства: ТОВ “Промін Буд Сервіс” та ТОВ “Будмонтаж Груп Констракшн”.

ТОВ “Промін Буд Сервіс” під час торгів запропонувало меншу суму – 120,1 млн грн.

Після проведення аукціону ХАЦ писав про зв’язок переможця торгів з сепаратистами.
Пропозиція ТОВ “Промін Буд Сервіс” була відхилена через невідповідність кошторисних розрахунків проєкту. 

Пропозицію ТОВ “Будмонтаж Груп Констракшн” відхилили через те, що у розразунки не була включена вартість придбання малих архітектурних форм для другої черги будівництва.

Крім того, закупівля потрапила під моніторинг Державної аудиторської служби, яка просить сільраду надати всі розрахунки очікуваної вартості. 

У випадку відхилення всіх учасників торгів має бути призначене проведення нового тендеру. 

Нагадаємо, майже рік у Наталиному не можуть завершити тендерні процедури на будівництво укриття, а очікувана вартість робіт збільшилась удвічі.

#ХАЦ_Контроль