Фірми родини Аріха – єдині орендатори майна КП “Тролейбусне Депо № 3”

Фірми, які належать родичам голови постійної комісії Харківської міської ради з питань транспорту та зв’язку Ігоря Аріха, виявилися єдиними орендаторами майна КП “Тролейбусне Депо № 3”.

Про це стало відомо з набору відкритих даних, щодо оренди майна комунальних підприємства міста Харкова. 


У період з 2016 до 2020 року ТОВ “Трансмейл-2012” та ПП “Сіті-Транс-2017” уклали з КП “Тролейбусне депо № 3” 11 договорів оренди майна. Мова йде про оренду приміщень, зокрема, офісу, складу, майстерні, а також автотранспорту. 

Так, в оренді ПП “Сіті-Транс-2017”  знаходяться приміщення депо загальною площею понад 4,2 тис кв.м. Всі угоди з цією фірмою були укладені у січні 2020 року. 


Засновником обох підприємств є Дмитро Аріх – брат депутата міськради Ігоря Аріха, який є головою профільної транспортної комісії міськради. 

ТОВ «Трансмейл-20212» займається обслуговуванням кількох міських маршрутів.

Цікаво, що Ігор Аріх регулярно отримує гроші від КП «Тролейбусне Депо №3» в якості погашення заборгованості згідно договору поруки.

За даними декларації Аріха за 2020 рік, від цього КП він отримав 700 тис. грн.

—————————————

Ця публікація зроблена Харківським Антикорупційним центром в рамках Matra Programme, що фінансується урядом Нідерландів. Зміст публікації є винятковою відповідальністю ХАЦ і не обов’язково відображає погляди уряду Нідерландів.