У Лозовій управління освіти продовжує купувати масло з космічною переплатою, незважаючи на кримінальне провадження

Управління освіти, молоді та спорту Лозівської РДА уклала угоду з ФОП Куткова Світлана Миколаївна щодо придбання масла вартістю 81 480 грн.

Про це йдеться на сайті «Прозорро».

Ціна 1 кг масла складе 203,7 грн./кг.

Для порівняння Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради у липні 2019 року уклало угоду щодо придбання вершкового масла вартістю 110 грн./кг Майже вдвічі дешевше.

Фактично очікувана вартість закупівлі була завищена чиновниками.

ФОП Куткова Світлана Миколаївна використовує техніку ТОВ «ТЛК «Схід» Олени Науменко. Також вказано, що працювати будуть співробітники цього підприємства.
Єдиний конкурент на торгах ФОП Оксенич Анна не завантажила потрібні документи. Оксенич подавалася на більш ніж 50 торгів у системі «Прозорро», але одного разу не намагалася конкурувати, адже не завантажувала необхідні документи, окрім гарантії.

Є підозра, що Оксенич створює фейкову конкуренцію, для конкретних учасників та спотворює результати торгів. Так, Оксенич створювали конкуренцію для ФОП Джафаров Сабухи Вели огли, який завантажив ті самі документи на техніку ТОВ «ТЛК «Схід», що і Куткова.

Подібна ситуація у Лозовій є справою регулярною.

На початку року управління освіти, молоді та спорту Лозівської РДА купувало масло по 173,8 грн. за 1 кг.
На даний час, згідно моніторингу цін від Міністерства АПК, середні роздрібні ціни на вершкове масло в Україні – 143 грн. за 1 кг.

Варто відзначити, що через закупівлі Управлінням освіти, молоді та спорту Лозівської РДА було відкрито кримінальне провадження

http://reyestr.court.gov.ua/Review/82062736

………………………
Ця публікація була створена за фінансової підтримки Європейського Союзу. За зміст публікації відповідальність несе ГО «Харківський антикорупційний центр». Зміст публікації не є відображенням офіційної позиції Європейського Союзу.