Поліція розслідує розкрадання 186 тисяч гривень на розробці сайту для комунального підприємства

Є у Харкові комунальне підприємство під назвою “Сучасне місто”. Займається питаннями оренди і розміщення МАФів в місті. Особливу активність це комунальне підприємство виявляє на ринку Барабашово.

В жовтні 2018 року КП “Сучасне місто” замовило за 186 тис.грн. свій власний веб-сайт у ТОВ “Євро-проект”

Якість сайту кожен може оцінити, перейшовши за посиланням.
https://moderncity.kh.ua/

Звісно, не є дивним те, що власник, бухгалтер та керівник ТОВ “Євро-проект” на момент підписання договору з КП “Сучасне місто”, Валерій Кубрак, навіть не знав про діяльність фірми і жодним чином не здогадувався про укладання договору на розробку веб-сайту для КП.

Новобаварський відділ поліції в Харківській області розслідує ймовірне розкрадання 186 тис.грн. за ч.3 ст.191 КК України. Про це стало відомо з ухвали Жовтневого райсуду міста Харкова від 9 липня 2019 року.

До Харківської місцевої прокуратури №2 з оперативного управління ГУ ДФС у Харківській області надійшли матеріали щодо виявленого факту привласнення коштів посадовими особами КП “Сучасне місто” та керівником ТОВ «Євро Проект», Валерієм Кубраком, шляхом проведення фіктивних фінансово-господарських операцій, що відповідно завдало шкоди.

Валерій Кубрак на допиті наголосив, що немає жодного відношення до ТОВ “Євро Проект”. Хто підписав договір з КП “Сучасне місто”, Кубрак також не знає. Крім цього встановлено, що 22 березня 2019 року до бази даних ГУ ДФС в Харківській області щодо ТОВ «Євро Проект» внесено відомості щодо його фіктивності.

Суд задовольнив клопотання прокуратури до банківських та фінансових документів КП “Сучасне місто”.

Зараз ТОВ “Євро Проект” перебуває в стані припинення. Керівника змінили. Тепер цю роль виконує Ідріс Дудурханов. Змінили в червні 2019 року керівника і у КП “Сучасне місто”. Замість Дениса Маханькова тепер керівником є Олександр Богомолов. Раніше Богомолов працював на посаді заступника директора КП “Сучасне місто” з правових питань та на посаді завідувача сектору правового забезпечення архітектурно-будівельного контролю відділу правового забезпечення Департаменту територіального контролю Харківської міськради.