«ЖИТЛОБУД-1» Харченка отримав підряд на будівництво нового онкоцентру за 650 мільйонів

Департамент капітального будівництва Харківської ОДА уклав угоду з ПАТ «Трест Житлобуд-1» щодо будівництва онконцентру вартістю 650 млн. грн.

Про це стало відомо зі звіту про укладання договору та проведення аукціону, який розміщений на порталі системи електронних закупівель «Прозорро».

Мова йде про будівництво комплексу комунального некомерційного підприємства «Обласний центр онкології» за адресою: м. Харків, вул. Лісопарківська, 4. І черга.
Роботами планується виконати перенос пожежно-питного водопроводу, каналізації, демонтаж існуючих будівль, проведення нового будівництва, придбання та монтаж медичного устаткування тощо.

Єдиним конкурентом переможця було ТОВ «Стальконструкція» ЛТД».

Економія під час аукціону склала менш 1 відсотка.
Всього планується, що буде три черги будівництва.

Лікувально-діагностичний корпус розрахований на 510 ліжко-місце. Загальна площа території онкоцентру – близько 11 гектарів.

Лікувально-діагностичний корпус планують побудувати першим – на вільному майданчику по вулиці Лісопаркової, 4. Коли він буде готовий, туди переведуть відділення зі старих корпусів онкоцентру. Потім старі корпуси розберуть, а на їх місці побудують відділення променевої терапії. Також в планах – реконструкція діючого хірургічного корпусу під поліклініку і прибудова харчоблоку. Останній етап робіт – благоустрій території.

Щодо переможця торгів, то кінцевим бенефіціарним власником ПАТ «Трест Житлобуд-1» є член виконкому Харківської міськради Олександр Харченко.