На посаду в НАБУ претендує екс-дружина одіозного судді, в якої з повітря з’являються кошти у декларації

Яна Жигалкіна претендує на посаду заступника керівника Управління зовнішніх комунікацій Національного антикорупційного бюро.

Про це стало відомо з її декларації, як кандидата на посаду.

В 2016 році, коли Жигалкіна влаштовувалася на роботу до Адміінстрації Київського району міськради, вона подала майже пусту декларацію.

У декларації за 2017 рік в неї з’являється 30 тис. дол при копіїчній зарплаті.

У квітні 2018 року вона купує квартиру за майже 1 млн. грн.

Жодних офіційних доходів на такі придбання вона не мала за даними декларації.

Й зараз Жигалкіна претендує на посаду у НАБУ.
Варто відзначити, що Яну Жигалкіну, як свою дружину раніше вказував у декларації суддя Господарського суду Харківської області Іван Жигалкін.

Іван Жигалкін був активним фігурантом “кооперативного” розпилу землі у Харкові. Так, Іван Жигалкін до 2011 року був у засновниках одразу 5 кооперативів – ОК “ЖБК “Самдея” (у січні 2010 року Солоницівська селищна рада безоплатно віддала 40 га), ОК ЖБК “Болінья”, ОК “Садово-городній кооператив “Авіста”, ОК “ЖБК “Легація” (безкоштовно виділена у 2008 році земельна ділянка площею 6,3211 га в Лісопарку) та ОК “ЖБК “Слайс” (в лютому 2010 року отримав 24,78 га в Лісопарку).

Загалом – більше 70 гектарів у Харкові та передмісті.
В 4 з 5 кооперативах в партнерах у Івана Жигалкіна був Мирослав Балюк, людина з найближчого оточення депутата Харківської міськради Ігоря Аріха. Загалом всі ці кооперативи входили та входять (після переписування засновників) в сферу впливу соратника Геннадія Кернеса – Ігоря Аріха.