Суд ухвалив проведення почеркознавчої експертизи у справі самовільного зайняття землі яхт-клубом

Вовчанський відділ поліції разом із прокуратурою звернулися до суду з клопотанням про доступ до документів, які знаходяться в архіві райдержадміністрації.

Мова йде про проведення почеркознавчої експертизи у справі самовільного зайняття земельної ділянки біля Печенізького водосховища фірмою “Фонд розвитку вітрильного спорту”.

Про це стало відомо з ухвали суду.

У 2016 році до Вовчанського відділу прокуратури надійшло повідомлення про незаконне зайняття земельної ділянки яхт-клубом, який розпочав будівництво двох будівель в прибережній зоні Печенізького водосховища.

Кримінальне провадження було порушено, зокрема, за заявою керівника проекту «Печеніги. Викрадене узбережжя», в якому приймав участь Харківський антикорупційний центр.

В ході досудового розслідування було встановлено, що ТОВ “Фонд розвитку вітрильного спорту” збудували дві будівлі на самовільно зайнятій земельній ділянці, не маючи на це правових підстав, чим спричинили значну шкоду державі.

Суд погодився з вимогами поліції та прокуратури, визнавши необхідність проведення технічної експертизи документів та експертизи почерку, а також дозволив слідчому вилучити оригінали документів в архівному відділі райдержадміністрації для подальшої перевірки.

Цікаво, що минулим рішенням суду від 14 березня суд вже постановив вилучити документи для перевірки.

Однак, згідно інформації, розміщеної на сайті державного реєстру судових рішень, слідчим було вичерпано всі можливості отримання зразків підпису підозрюваного для проведення експертизи, тому він знову звернувся до суду із проханням вилучити бракуючі документи.

Керівником ТОВ “Фонд розвитку вітрильного спорту” є Владислав Цистан, який також очолює низку установ, серед яких підприємство «Харківський обласний центральний яхт-клуб», ОК «Салтів-рекреація», ОК «Салтів-благоустрій» та інші. Спірні будівлі яхт-клубу в прибережній зоні Печенізького водосховища, щодо яких було відкрито кримінальну справу, зареєстровані саме на ТОВ «Фонд розвитку вітрильного спорту».