ПРОКУРАТУРА НАМАГАЄТЬСЯ ВІДСУДИТИ 2 ГЕКТАРИ ЗЕМЛІ ПОРЯД З БАЗОЮ «МЕТАЛІСТА»

 width=

Харківська місцева прокуратура №6 подала до господарського суду області позовну заяву з вимогою скасувати рішення Височанської селищної ради щодо надання в оренду близько 2 га землі, частина з якої – ліс, та розірвати відповідний договір.

Як розповів керівник місцевої прокуратури Андрій Яковлев, встановлено, що ще у 2008 році Височанська селищна рада, порушуючи чинне законодавство, передала приватному підприємству в оренду строком на 50 років земельну ділянку.

«Ця земля розташована поблизу Сімферопольської траси та призначалася для будівництва торгівельно-сервісного центру з готелем та обслуговування цих об’єктів. Однак виявилося, що частина переданої землі – ліс, що перебуває у постійному користуванні одного з державних лісових господарств», – пояснив Яковлев.

«Харківський антикорупційний центр» встановив, що земельна ділянка площею 1,97 га знаходиться в оренді у ТОВ «МВР-Трейд». Сама земля розташована неподалік від бази ФК «Металіст».

0висркий.jpg


Цікаво що на кадастровій карті видно, що між лісом та спірною ділянку є кілька десятків ділянок, які були передані у власність громадян для будівництва житлових будинків.

Засновниками ТОВ «МВР-Трейд» є Юрій Дудирєв, Віта Бісага та Діана Бісага. Директор – Лариса Локтіна. Раніше директором була Євгенія Пригода.

0мвр.png

Основний актив Віти Бісаги – частина у концерні «Омега-Автопоставка», якою вона володіє після вбивства її чоловіка – Ярослава Бісагі.