Новим виконуючим обов’язки директора КП “Харківводоканал” став Володимир Володимирович Шустов. Про це стало відомо з сайту підприємства.

Фото Шустова – Запорізька обласна військова адміністрація

Шустов в останні роки (з березня 2021 року) працював першим заступником Запорізької обласної військової (державної) адміністрації.

Під час представлення Шустова, на той момент голова Запорізької ОДА Олександр Старух зазначив: “Володимир Володимирович працював в органах прокуратури різних рівнів. Він добре знає наш регіон і на посаді першого заступника буде допомагати всім нам вирішувати проблемні питання юридичного характеру. На сьогодні їх накопичилось в області чимало”. Наприкінці 2022 року Шустов звільнився з Запорізької ОВА.

До роботи чиновником, із 2003 по 2021 роки, Володимир Шустов працював в органах прокуратури.

Із грудня 2018 року очолював відділ (управління) процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Мелітополь, що поширює свою діяльність на Запорізьку область, прокуратури Запорізької області.

Ще раніше працював заступником керівника в Токмацькій місцевій прокуратурі Запорізької області, прокурором Оріхівського району, заступником керівника Комунарського відділу Запорізької місцевої прокуратури № 2. У прокураторі працювала і його дружина Шустова Анастасія Леонідівна (зараз отримує допомогу при народженні дитини). 

У липні 2024 року Шустов подав декларацію як кандидат на посаду заступника генерального директора КП “Харківводоканал”.

Подружжя Шустових (зокрема один із їхніх синів) володіє двома квартирами в Запоріжжі та однією земельною ділянкою, яка зареєстрована в селі Долинське Запорізького району. У декларації є два автомобілі: Hyundai Sonata и Toyota RAV4, придбані в 2008 та 2021 роках відповідно.

За 2023 рік Володимир Шустов (народився у 1981 році) отримав 791 000 грн пенсії. Фактично у 2023 році це був єдиний дохід сім’ї. Також Шустов має 45 000  доларів готівкою. Цікаво, що в декларації за 2022 рік отримання пенсії Шустов не зазначав. В цей момент він якраз судився за пенсію для себе.

У 2021 році Шустов звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом, в якому просив суд визнати незаконним та скасувати рішення  Пенсійного фонду України в Харківській області щодо відмови йому в призначенні пенсії за вислугою років.

Шустов просив призначити йому пенсію відповідно до стажу роботи 20 років в органах прокуратури та розрахунку пенсії у розмірі 90% розміру заробітної плати.

Однак Пенсійний фонд відмовив Шустову. І тільки суд задовольнив позов Шустова і йому почали нараховувати пенсію так, як він просив – без обмеження пенсії максимальним розміром та у розмірі 90% заробітної плати в прокуратурі.

У 2023 році “Главком” повідомляв, що на той момент вже колишній перший заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації Володимир Шустов програв суд Державному бюро розслідувань у справі про захист честі, гідності та ділової репутації (в апеляції рішення залишено без змін).

Шустову не сподобалася подача конкретної новини на сайті ДБР. Йшлося про припинення силовиками масштабної корупційної схеми чиновників при перетині лінії розмежування у Запорізькій області. За даними слідства, у схемі були задіяні представники Запорізької ОВА та міської ради, котрі вимагали хабарі у людей за пришвидшення процедури оформлення документів. Щоденний незаконний прибуток злочинного угрупування становив 2 млн грн.

Саме у вказаному інформаційному повідомленні Володимир Шустов впізнав себе на фотографії. Він стверджував, що ДБР використала його світлину у цій новині, а тому її необхідно видалити і зобов’язати правоохоронний орган прибрати світлину на інших інтернет-ресурсах та електронних сторінках у соціальних мережах.

Нагадаємо, що на цьому тижні Харківська міськрада призначила вже колишнього генерального директора КП “Харківводоканал” Віталія Панова заступником Харківського міського голови – директором департаменту контролю.

#хац_контроль