Скандальна поліклініка у Харкові підписала угоди на ремонт за завищеними цінами, хоча й зменшила суму після публікації ХАЦ

КНП “Міська поліклініка №24” уклала дві угоди на ремонт п’ятого поверху на загальну суму понад десять мільйонів гривень. Після підписання договору поліклініка уклала додаткову угоду, за якою вартість ремонту зменшилась на пів мільйона гривень.

Про це стало відомо з сайту “Prozorro”.

ХАЦ писав, що за результатами торгів поліклініка віддала підряди на капітальний ремонт внутрішніх приміщень правого крила та коридору ФОП Зайцев Володимир Олександрович та на ремонт лівого крила –  ФОП Рєзнік Юлія Михайлівна.

При цьому, ФОП Зайцев завантажив кошторис, у якому планували закупити 250 000 дюбелів на суму понад пів мільйона гривень. Після публікації новини вартість підряду для ФОП Зайцев зменшилась з 6,46 млн до 5,9 млн грн – рівно на ту суму, яка була закладена дюбелі. Для ФОП Рєзнік ціна не змінилась й залишилась 4,51 млн грн.

Хоча ХАЦ відмічав, що суттєві завищення є й по інших позиціях. Зокрема, вартість самовирівнювальної суміші завищена втричі. 

Нагадаємо, що саме поліклініка №24 цього року “відмітилась” закупівлею коштовного одягу та аксесуарів. Після публікації ХАЦ про ці закупівлі керівник медзакладу Максим Бабак був відсторонений та призначена перевірка закупівель.
Але Бабака не звільнили, він і зараз керує медустановою.

При цьому ХАЦ регулярно фіксує, як ця поліклініка укладає угоди за завищеними цінами з одними й тими самими ФОПами.

ХАЦ_Контроль