Черговий тендерний новачок отримав підряд на відновлення доріг на Харківщині

Служба автомобільних доріг у Харківській області уклала угоду з ТОВ “Рабус” щодо проведення аварійних робіт на дорозі Чугуїв-Милове вартістю 9 мільйонів гривень.

Про це йдеться на сайті “Прозорро”.

Мова йде про відновлення дороги на деокупованих територіях.  Комплекс робіт з термінового усунення аварійних ситуацій заплановано на ділянці км 22+000 – км 83+000 автомобільної дороги Н-26 Чугуїв-Мілове. Ця траса проходить через Шевченкове та Куп’янськ, які деокупували минулого місяця.

За даними сайту “Прозорро”, до цього часу ТОВ “Рабус” не отримувало підрядів на ремонт доріг в Україні. До 2019 року ця фірма займалася торгівлею деревиною. з 2019 року вона має основний КВЕД будівництво автострад. Минулого року “Рабус” отримав два договори до 50 тисяч гривень на постачання піску та асфальтових сумішей. 

Засновником ТОВ “Рабус” записано інше підприємство “Ультранова”. Бенефіціарним власником вказаний Володимир Каращук з Донецької області.

Раніше Каращук був директором компанії “Альтком-Бетон”. Созвучна з цією назвою корпорація “Альтком” з Донецьку якраз займалася будівництвом доріг.

Також варто зазначити, що раніше ТОВ “Ультранова” була засновником «Європейська дорожньо-будівельна компанія». Остання  була зареєстрована у Донецьку під назвою «Альтком-Мост» на голландську фірму «Альтком Б.В.» компанії «Altcom Global N.V.» із Нідерландів.

Тож можна зробити висновок, що ТОВ “Рабус” має відношення до фінансово-промислової групи “Альтком”, як мінімум, на рівні менеджменту.

Нагадаємо, що раніше ХАЦ написав, що Служба автомобільних доріг у Харківській області  уклала договір з АТ “Ю Ар Ді Українські дороги” на ремонт автошляхів вартістю 44 млн грн. Тож вперше фірма нардепа Сергія Лабазюка отримала підряд на Харківщині. 

—————————————

Ця публікація зроблена Харківським Антикорупційним центром в рамках Matra Programme, що фінансується урядом Нідерландів. Зміст публікації є винятковою відповідальністю ХАЦ і не обов’язково відображає погляди уряду Нідерландів.