Члени ХАЦ взяли участь у конференції журналістів-розслідувачів

Як працюють журналісти-розслідувачі у воєнний час? З якими викликами на інформаційному фронті щодня стикаються журналісти? Як змістився фокус журналістських розслідувань під час війни?

Журналіст розслідувач ХАЦ Павло Новик розповідає на конференції з якими викликами стикнулася організація після почату війни

Про це і не тільки розповіли під час 14 Української конференції журналістів розслідувачів «Війнобачення – Від розслідування корупції до фіксації воєнних злочинів. Як війна змінила розслідувальну журналістику» члени ХАЦ юрист Володимир Рисенко, журналіст Pavlo Novyk та аналітик Євген Лісічкін.

Зокрема, вони зазаначили що з початку повномасштабного вторгнення ХАЦ змістив фокус уваги з антикорупційних розслідувань на викриття та спростування фейків російської пропаганди, виявлення та оприлюднення інформації про колаборантів, а також збору інформації щодо воєнних злочинів росіян.

Також Павло Новик зазначив, що поступово антикорупційні розслідування повертаються у фокус уваги ХАЦ, адже важливо розуміти як саме під час воєнних дій міська влада розподіляє кошти платників податків.

Аналітик ХАЦ Євген Лісісчкін закцентував увагу присутніх на проблемах закритості влади під час війни

Євген Лісічкін розповів з якими проблемами доводиться стикатися під час проведення розслідувань. А саме: інформаційна закритість влади, закриття реєстрів.

Всі хто приймав участь в конференції наголосили на важливості обміну досвідом та інформацією серед колег. Адже працювати незважаючи на складні умови – це також внесок в спільну перемогу та відбудову України.