У Раїни два пов’язаних ФОПа розіграли тендер на постачання картоплі

Відділ освіти Харківської районної державної адміністрації уклав угоду з ФОП Якутенко Андрій Олексійович щодо придбання продуктів постачання вартістю 420 тис. грн.

Про це стало відомо зі звіту про укладання договору та проведення аукціону, який розміщений на порталі системи електронних закупівель «Прозорро».

Мова йде про придбання 30000 кг картоплі. Вартість 1 кг картоплі складає 14 грн.

ФОП Якутенко Андрій Олексійович завантажив документи, що власником транспорту є Колісниченко С.В., а оператором ринку, який фактично використовує цей транспорт – ФОП Кузнець В.М.

Якутенко вказав, що має співробітників: Андрія Костенка, Андрія Виноградова, Сергія Тесленко, Миколу Стрільця, Євгена Пакриша, Миколу Кузнеця, Ніну Кузнець, Миколу Токарєва тощо.

Єдиним конкурентом на торгах був ФОП Персіянов Денис Віталійович, який навіть, не намагався завантажити потрібні документи.

Видимо тому, що має документи однакові з переможцем торгів.

На торгах, що проводило КЗ Харківський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей ” Гармонія”, Персіянов завантажив такий самий перелік співробітників, який використовує Якутенко. Також він завантажив документи щодо тих самих автомобілів, які використовує Якутенко.

Тож це може свідчити про змову та спотворення результатів торгів. Більше того, обидва учасника можуть бути підставними, які працюють в інтересах третіх осіб.

На даний час, ХАЦ готує заяву в АМКУ щодо змови на цих торгах.

Головою Харківської РДА є Юрій Раїна