«Харківські теплові мережі» віддають підряди фірмі створеній із співробітників тепломереж

КП «Харківські теплові мережі» уклало угоду з ТОВ «Фірма «Мір» щодо проведення ремонтних робіт вартістю 13,145 млн. грн.

Про це стало відомо зі звіту про укладання договору та проведення аукціону, який розміщений на порталі системи електронних закупівель «Прозорро».

Мова йде про реконструкцію теплових мереж на ділянці від МК-1134 до МК-1136 по вул. Панцерника Потьомкін, від МК-1136 до МК-1136А по майдану Захисників України в м. Харкові.

Всього від КП «ХТМ» ця фірма отримала 75 підрядів на загальну суму 86,44 млн. грн.

Цікаво, що основні співробітники ТОВ «Фірма «Мір» – це люди, які працювали або працюють саме у комунальному підприємстві «Харківські теплові мережі».

Так, головний інженер цієї фірми Дмитро Крівіч раніше подавав декларацію, як начальник 2-го магістрального р-ну Слобідської філії КП «ХТМ».

Роман Антоненков та Геннадій Гадасевич в соціальних мережах вказують, що працюють саме у КП «ХТМ».
Тобто замість того, щоб виконувати ремонти власними співробітниками та зекономити кошти, комунальники віддають підряди приватній фірмі, де працюють ті самі співробітники.

І це вже не перша фірма, створена співробітниками теплових мереж для виведення коштів комунального підприємства.

Так, у статті «Пасьянс Андрєєва: 100 мільйонів на розірваних трубах та замерзлих харків’янах» ХАЦ вже розповідав про фірму «Схід-Теплоремонт».