Через 2 роки після публікації ХАЦ, НАЗК виявило недостовірну інформацію в декларації голови Красноградської РДА

НАЗК повідомило Нацполіцію про декларування недостовірної інформації головою Красноградської районної державної адміністрації, Євгеном Третяковим. Про це стало відомо з сайту НАЗК.

ХАЦ ще в вересні 2017 року повідомляв, що голова Красноградської РДА, Євген Третяков, «забув» вказати у декларації новий житловий будинок площею 367,4 кв.м.

В своїй декларації за 2016 рік, Третяков не вказав ані будинок, ані об’єкти незавершеного будівництва.

Будинок був побудований у Краснограді на місці, де раніше була станція швидкої допомоги. Будинок є одноповерховим, складається фактично з двох будинків, в яких сумарно десять кімнат. Також є надвірні споруди.
У телефонній розмові з юристом «Харківського антикорупційного центру», Євген Третяков заявив, що немає відношення до цього будинку.

Як виявило НАЗК, Євген Третяков у декларації за 2016 рік не задекларував 3 нежитлові будівлі, а також не вказав вартість двох об’єктів нерухомості – квартири та підвального приміщення. Загалом виявлено порушень на суму понад 640 тис.грн.

Нагадаємо, відповідальність за декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб встановлена статтею 366 –1 КК України.