У Кернеса докинуть більше міьйона гривень на проект ремонту Каскаду

У КЕРНЕСА ДОКИНУТЬ БІЛЬШЕ МІЛЬЙОНА ГРИВЕНЬ НА ПРОЕКТ РЕМОНТУ КАСКАДУ

Харків’яни не тільки назавжди втратили в первинному варіанті “Каскад” (систему фонтанів замурували під щаблі, і тепер вода по ним текти не буде). Через амбіції окремих чиновників Харківської міськради, ще прийдеться і за проект капітального ремонту “Каскаду” заплатити значно більше, ніж планувалось спочатку.

Як повідомляв раніше ХАЦ, в грудні 2017 року комунальне підприємство “Харківзеленбуд”, на балансі якого перебуває “Каскад”, замовило проект його капітального ремонту у Артема Прощенко за 1,49 млн.грн. Проплату по цьому договору зробили ще в лютому 2018 року.

А вчора, 11 червня 2019 року, комунальне підприємство “Харківзеленбуд” уклало з ТОВ “Проектна група AV” договір щодо виготовлення проекту на кап.ремонт “Каскаду” загальною вартістю 1,29 млн.грн. Про це стало відомо з електронної системи публічних закупівель “ProZorro”.

Артем Прощенко, досить відомий архітектор з Чернігова, отримав в кінці 2017 року замовлення щодо виготовлення проекту на кап.ремонт Каскаду. Зробив проект, отримав кошти за нього. Ще навесні 2018 року в візуалізації, фонтан Каскад був запланований. Але потім, як повідомив ХАЦ сам Артем Прощенко, до нього звернулося СКП “Харківзеленбуд” з проханням внести зміни до проекту. І він частково переробив проект.

Але цього не вистачило. Зараз проект будуть доробляти.

Власником ТОВ “Проектна група AV” є Ольга Прощенко.

Протягом квітня 2019 року, Харківська міськрада не зареєструвала десятки петицій харків’ян щодо збереження фонтану “Каскад”.

Нагадаємо, що в травні 2019 року стало відомо, що на кап.ремонт Каскаду докинули ще 28 млн.грн. і тепер загальна вартість ремонту складає 84,2 млн.грн.