Суд призначив експертизу вартості ремонту школи у Балаклеї

Суд призначив експертизу будівельно-технічну експертизу вартості фактично виконаних робіт з капітального ремонту покрівлі Балаклійської ЗОШ №1 І-ІІІ ступенів ім. О.А. Тризни.

Про це йдеться в ухвалі від 6 червня 2018 року.

Кримінальне провадження по цій справі було відкрито після заяви ГО «ХАЦ».

На думку активістів ХАЦ, Під час капітального ремонту покрівлі Балаклійської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 ім.О.А. Тризни у 2018 році переплата могла скласти понад 300 тис. грн.

За даними актів виконаних робіт, які були підписані у серпні 2018 року, 1 кв. м. профнастилу ПК-57 коштував 287,13 грн.

Для порівняння, навіть, зараз ціна на такий профнастил вдвічі дешевше, і стартує від 135 грн./кв.м.
Наприклад, профнастил ПК-57 товщиною 50 мм коштує 147 грн./кв.м

ТОВ «Індіго-Груп» належить Павлу Бабенку й Віталію Говорусі. Директором є Олександр Кондаков.

Екс-заступник губернатора Євгеній Шахненко задекларував, що його син Євген Шахненко-молодший у 2017 році отримав кошти від Павла Бабенка як заробітну плату за основним місцем роботи, а також від «Індіго Груп» – за цивільно-правовою угодою.
Отримував гроші він від Бабенка й у 2018 році.
«Індиго-Груп» була головним підрядником під час відновлення Балаклії (Харківська обл.) після вибухів на військових складах. З нею уклали 33 договори на загальну суму 38,28 млн грн. За інформацією «ХАЦ», фірма де-факто формувала дефектні акти після виділення коштів, не виконувала заплановані роботи, завищувала вартість будівельних матеріалів в рази. За підрахунками керівника «ХАЦ» Дмитра Булаха, було привласнено близько 50% коштів.

Нещодавно директору ТОВ «Індіго-Груп» оголосили підозру у заволодінні державних коштів в великих розмірах під час реконструкції водонапірної башти у Богодухівському районі.

……………………….
Ця публікація була створена за фінансової підтримки Європейського Союзу. За зміст публікації відповідальність несе ГО «Харківський антикорупційний центр». Зміст публікації не є відображенням офіційної позиції Європейського Союзу.