Медичний університет витратить понад 3 мільйон на коштовний ремонт корпусу

Харківський національний медичний університет уклав угоду з ПП «Євробуд» щодо проведення ремонтних робіт вартістю 3,698 млн. грн.

Про це стало відомо зі звіту про укладання договору та проведення аукціону, який розміщений на порталі системи електронних закупівель «Прозорро».

Мова йде про капітальний ремонт аудиторії № 2 учбово-лабораторного корпусу ХНМУ за адресою: м.Харків, пр.Науки, 4.

Варто відзначити, що комерційний лінолеум планують купувати по 816 грн./кв.м. Для порівняння для ремонту школи мистецтв у Харкові лінолеум ПВХ Таркетт планують купувати по 343 грн./кв.м.

Тобто завищення ціни заплановано більш ніж в 2 рази, або майже на 100 тис. грн.

Крім того, в кошторисі вказані дорогі деталі, реальну вартість та необхідність яких важко оцінити.

Наприклад, планується придбання деталей вбудованих меблів з ламінату загальною вартістю 215 тис. грн. по 1787 грн./кв.м. Також купляють металеві каркаси на суму 319298 грн. по 70616 грн./т, каркаси металевих вбудованих меблів по 211764 грн/т.

На 219 тис. грн. куплять ламіновану плиту вартістю 1379 грн./кв.м.

Єдиним конкурентом переможця було ТОВ «Будівельник». Засновниками підприємства є Михайло Харнам, Леонід Надточий, Олексій Чуприн.

Зараз ПП «Євробуд» записана на Андрія Лук’янова, директором є Галина Зубченко. Раніше серед засновників був Ярослав Нирка, який також був бухгалтером цього підприємства.

ПП «Євробуд» та ТОВ «Будівельник» регулярно отримують кошти від медичного університету.