У ХАРКОВІ ПРОКУРАТУРА ВІДСУДИЛА ПРИМІЩЕННЯ ДЕРЖПІДПРИЄМСТВА ВАРТІСТЮ 18 МІЛЬЙОНІВ

 width=

Господарський суд області задовольнив заяву заступника прокурора області щодо повернення у власність держави нерухомого майна площею понад 1 тис. 700 кв. м. в елітному районі м. Харкова вартістю 18 млн. грн.

Про це повідомили в прес-службі областної прокуратури.


Як розповів начальник відділу прокуратури області Олександр Мельник, у 2011 році під час процедури банкрутства держпідприємства нерухоме майно незаконно вибуло з власності держави. Його з порушенням чинного законодавства надали у володіння трьом фізичним особам. Зокрема, власник будівлі – Міністерство аграрної політики та продовольства України, не надавав згоди на його відчуження.

Наразі рішення суду виконано у повному обсязі. Право власності зареєстровано за профільним Міністерством.
Як вдалося дізнатися мова йде про приміщення ДП «Торговий дім «Облагрохімія».

«Харківський антикорупційний центр» писав, що у грудні 2016 року засудили директора ДП «Торговий дім «Облагрохімія» Ігора Колбатікова, який способствував втраті держпідприємством нежитлових приміщень.


За даними суду, в 2009 році була розроблена схема заволодіння нежитловими приміщеннями ДП «Торговий дім «Облагрохімія». 

Директор ДП за попередньою змовою з керівниками приватних підприємств підробив документи. Він створив на папері борг перед підприємцями. Нежитлове приміщення планувалося віддати в рахунок погашення псевдозаборгованності.

За інформацією начальника відділу прокуратури області Ігора Чуба, наразі у провадженні щодо керівника одного з приватних підприємств, який тривалий час перебував у розшуку, триває досудове розслідування. Провадження стосовно ще одного підозрюваного – іншого керівника приватного підприємства, знаходиться на розгляді суду. Відносно справи директора ДП прокуратурою внесена до суду апеляційна скарга на занадто м’який вирок.