ФІРМА З ОТОЧЕННЯ ДЕПУТАТА ДОЛИНИ ОТРИМАЛА ВІД ДЕПАРТАМЕНТУ НЕХОРОШКОВА ПОНАД 3 МІЛЬЙОНИ НА РЕМОНТИ

 width=

КП «Харківспецбуд» з вересня по грудень уклав 28 угод з ТОВ «Буд-Девелопмент Україна» щодо ремонту будинків загальною вартістю 3,69 млн. грн.

Про це стало відомо зі звітів про укладання договорів, які були розміщені на порталі системи електронних закупівель «Прозорро».

Мова йде про капітальний та поточний ремонт покрівлі та житлових будинків. Всі роботи мають бути виконані до кінця року.

Найбільші суми пішли на капремонт будинку по пр. П’ятигорському,13 (237,9 тис. грн.), капремонт внутрішньобудинкових систем по вул. Героїв Праці,15 б (346,3 тис. грн), капремонт гуртожитку по вул. Соїча,1 (263,4 тис. грн.), капремонт покрівлі по вул. Плеханівській,15Б (245,4 тис. грн.).

Засновником ТОВ «Буд-Девелопмент Україна» зараз є Олег Лановенко, директором вказаний Сергій Колотюк.

За даними порталу youcontrol.com.ua, раніше засновником підприємства був Сергій Пашков.

Він є керівником ТОВ «Сучасний дизайн», яке належить директору КП «Харківспецбуд» та депутату міськради від «Відродження» Богдану Долині.

Більше того, дружина Олега Лановенко – Юлія – за даними з її сторінки у соціальній мережі працює саме у КП «Харківспецбуд».

Крім того, ТОВ «Буд-Девелопмент Україна» фігурувало у кримінальній справі щодо виведення коштів КП «Жилкомсервіс», у якості сумнівного контрагента.

Також нагадаємо, що правоохоронці розслідують діяльність КП «Харківспецбуд», яке очолює Долина, і яке закуповувало будівельні матеріали у близького до нього ПП «Укрспецпоставка-М» за завищеними цінами.

Діяльність КП «Харківспецбуд» той самий Департамент житлового господарства Харківської міськради, який очолює колега Долини по фракції «Відродження» у Харківській міськраді – Роман Нехорошков.

Також варто відзначити, що Долина у декларації 2015 року приховав свій бізнес.

Нагадаємо, що Комунальне підприємство «Харківжилбуд» 25 листопада уклала угоду з ТОВ «Вентто» щодо ремонту будівлі вартістю 105,54 тис. грн. Хоча ці роботи мали виконати самостійно.