ХАРКІВСЬКИЙ МЕТРОПОЛІТЕН ПРОВІВ НОВИЙ ТЕНДЕР НА ОХОРОНУ «ПІДЗЕМКИ» ПІСЛЯ ТОГО, ЯК ПРАВООХОРОНЦІ ВЗЯЛИСЯ ЗА СТАРОГО ПІДРЯДНИКА

 width=

Комунальне підприємство «Харківський метрополітен» 8 вересня уклало угоду з ТОВ «Охоронне агентство «Практик» щодо надання охоронних послуг вартістю 17,23 млн. грн.

Про це стало відомо зі звіту про укладання договору та проведення аукціону, який розміщений на порталі системи електронних закупівель «Прозорро».

Планується надання послуг охорони з вересня 2016 року по серпень 2017 року.

Цікаво, що минулого року метрополітен вже проводив тендер на охоронні послуги. Тоді перемогу на тендері одержало ПП «Титан-Армс», з яким уклали договір на три роки.

При цьому тендерний комітет відхилив більш дешевші пропозиції.

За рік фірма отримала 17,02 млн. грн.

Як стало відомо, з судової ухвали, харківські правоохоронці підозрюють, що гроші, які перерахували приватникам були виведені через фіктивні фірми. Зокрема, гроші перераховували фірмам за надання рекламних послуг, виготовлення буклетів тощо.

Після того, як правоохоронці зайнялися цією справою, метрополітен розірвав угоду з ПП «Титан-Армс» та провів нові торги.

Дешевше не стало.

За рік ТОВ «Охоронне агентство «Практик» має отримати понад 17 млн. грн. Єдиним конкурентом було КП «Муніципальна охорона».

Цікаво, що ресурс Антикорупційний моніторинг вважає конкуренцію формальною.

Зокрема, через те, що сума тендеру в три та більше разів перевищує річний дохід підрядника.

Засновниками ТОВ «Охоронне агентство «Практик» зараз є мешканець Дніпра Валерій Гінцар та харків’янин Роман Прокопенко. До 20 вересня засновником та директором був Олександр Бортников.