ХАЦ ПРОВІВ ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЮ ПО ТЕМІ: “ХІД РОЗГЛЯДУ СУДОВИХ ПОЗОВІВ ВІДНОСНО ПОВЕРНЕННЯ У ВЛАСНІСТЬ МІСТА ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК. БУДІВНИЦТВО У СОСНОВОМУ БОРУ НА ЖУРАВЛІВЦІ”

 width=

Представники “Харківського антикорупційного центру” в приміщенні KHARKIV Today провели прес-концеренцію, присвячену “кооперативній схемі” виділення земельних ділянок в місті Харкові.

В заході взяли участь депутат Харківської облради, голова правління ГО «Харківський антикорупційний центр» Дмитро Булах, юрист, член Ради громадського контролю при НАБУ Володимир Рисенко, аналітик, член ХАЦ Євген Лісічкін.

Нагадаємо, що Господарський суд Харківської області прийняв рішення на користь ГО «Харківський антикорупційний центр» за одним з п’яти позовів до Харківської міської ради та Житлобуду-1.

Суддя Тетяна Денисюк, про яку ми неодноразово писали, вирішила скасувати рішення міськради та повернути у власність территоріальної громади м. Харкова дві земельні ділянки площею 0,6108 по вул. Малинівській, 17а.

Вперше в Україні суд зобов’язав повернути у власність громадян землю не за позовом прокуратури, а за позовом громадської організації. Вперше безпосередньо у громадянського суспільства з’являється можливість самому ламати земельні схеми, без прокуратури і державних органів.

Крім того, нещодавно ХАЦ написав про початок забудови чотирьох земельних ділянок, які були передані в приватну власності безкоштовно. Серед них є й землі соснового бору поряд з Журавлівським водосховищем.

https://www.facebook.com/anticor.kharkiv/posts/1771262029816682