Майже 5 млн грн міськрада планує віддати фаворитам на проєкти ремонту доріг

Департамент будівництва та шляхового господарства Харківської міськради у жовтні уклав угоди з ТОВ “Хорда-ЮА” на розробку проєктної документації для ремонту міських вулиць на суму 4,6 млн грн.

Про це стало відомо з сайту “Prozorro”.

Всі угоди укладені без проведення відкритих торгів.Зокрема, планується витратити 905 300 грн на проєктну документацію ремонту вулиці Отакара Яроша (на ділянці від вул. Клочківської до вул. Олександра Олеся (кол. Єсєніна).

Проєкт ремонт проспекту Жуковського буде коштувати 912 500 грн. Поряд планують оновити вулицю Астрономічну, вартість проєктних робіт 758 000 грн.

Крім того, проєктну документацію замовили для ремонту вулиць: Чехова (460,5 тис. грн), Рудика (873,3 тис. грн) та проїзд Магістральний на ділянці від вул. Залютинської до вул. Полтавський Шлях (698,2 тис. грн).Варто зазначити, що фінансування розробки проєктів заплановане до кінця 2025 року. 

ТОВ “Хорда-ЮА” заснували 23 грудня 2022 року, власником та директором є Катерина Поліванова.

Важливий момент, з моменту створення ТОВ “Хорда-ЮА” це підприємство вже отримало угод від міськради на суму понад 11 мільйонів гривень. При цьому жоден з розроблених проєктів поки не планують реалізувати на практиці. А для проведення ремонтних робіт на вулицях, де замовлені проєкти, потрібні сотні мільйонів гривень у міському бюджеті.

Тож залишається питання щодо ефективності витрачання мільйонів гривень на замовлення проєктів, які навряд в найближчі роки почнуть реалізовувати. 

#ХАЦ_альтернатива

Короткий вміст
Назва статті
Майже 5 млн грн міськрада планує віддати родичці Поліванової на проєкти ремонту доріг
Опис
Майже 5 млн грн міськрада планує віддати родичці Поліванової на проєкти ремонту доріг