Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області уклала два договори загальною вартістю 2,47 млрд грн щодо утримання доріг державного значення та мостів у Харківській області. Про це стало відомо з системи публічних закупівель “ProZorro”.

На 967,5 млн грн уклали договір з ТОВ “Ростдорстрой”. Економія на торгах склала майже 521 млн грн. За цим договором відремонтують:

Ще на 1,5 млрд грн уклали договір з ТОВ “Група компаній “Автострада”. Економія в результаті торгів становить 503,5 млн грн.

Перелік доріг:

Мова йде як про ліквідацію вибоїн на дорогах, так і про утримання супутньої інфраструктури: проведення розмітки, ремонт та фарбування огороджень, підтримку в робочому стані мостів. Також до вартості включили утримання доріг взимку.

Договори діють до 31 липня 2027 року.

Крім цього, також пройшли торги на утримання доріг в області, в результаті яких планується укласти договір на 2,73 млрд грн з ТОВ Автомагістраль-Південь”.

У травні 2024 року Служба відновлення уклала вже одну угоду на утримання доріг області з ТОВ “Автомагістраль-Південь” на 2 млрд грн.

Минулого тижня під час спілкування з журналістами начальник Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області Андрій Алексєєв зазначив, що заборгованість перед підрядниками за всіма напрямкам діяльності Служби становить понад 2 млрд грн, зокрема борг за утримання доріг – 465,4 млн грн.

#хац_контроль