Суд визнав винним уродженця міста Світлодарськ Бахмутського району Донецької області у війні проти України у складі терористичної організації “днр” та призначив 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Як стало відомо Харківському антикорупційному центру з порталу “Судова влада”, мова йде про Михайла Заікіна.

У вироку суду зазначено, що Заікін 19 вересня минулого року, перебуваючи на тимчасово окупованій території Донецької області, добровільно прибув до пункту збору мобілізованих терористичної організації “днр” у м. Макіївка, вступив до її лав, отримав військову амуніцію, стрілецьку зброю (АК-74) і боєприпаси до неї та з того часу до 7 листопада 2022 року виконував завдання, пов`язані із веденням бойових дій проти ЗСУ.

Заікін входив до складу 2 взводу 2 роти 1 батальйону 9 полку незаконного збройного формування “народна міліція” терористичної організації “днр”.

7 листопада минулого року військовослужбовці Збройних Сил України захопили Заікіна у полон біля села Новоселівка Донецької області.

Судовий процес по Заікіну відбувався в заочному форматі. Його винуватість підтверджують дані письмового каяття: він зазначив, що щиро розкаюється у скоєних злочинах та повністю визнає вину, усвідомлює, що вчинив злочини проти України.

Ця публікація була підготовлена ГО “Харківський антикорупційний центр” в рамках проєкту “Підтримка журналістських розслідувань в Україні”. Зміст публікації є винятковою відповідальністю ГО “Харківський антикорупційний центр” i не відображає погляди Європейського Союзу чи Інституту висвітлення війни та миру.