Під Харковом без тендеру обрали підрядника для встановлення водонапірної вежі

Комунальне підприємство “Тепловодопостачання Височанської селищної ради” уклало угоджу з ТОВ “Афіна Групп ЛТД” щодо проведення робіт з відновлення технологічної схеми водопостачання с. Високий. Вартість робіт 1,3 млн грн.

Про це стало відомо в результаті моніторингу системи “Прозорро”.

Мова йде про встановлення водонапірної вежі.

Угоду підписали без проведення відкритих торгів за спрощеною процедурою.

Зараз директором підприємства є Олег Момот, засновником – Сергій Пєнцов. Раніше директором підприємства був Сергій Матюнін, якого звинувачували у корупції.

Так, за даними слідства, у 2017 році ТОВ “Афіна Групп ЛТД” отримала підряд на реконструкцію будівлі Краснокутського ДНЗ (ясла-садок) з влаштуванням покрівлі.

Під час робіт підрядник використав більш дешевий профнастил, ніж вказано в актах виконаних робіт. Замість листа товщиною 0,8 мм використали лист товщиною 0,5 мм, який є більш дешевшим.

У грудні 2022 року суд закрив справу, звільнивши Матюніна від кримінальної відповідальності, у зв`язку з закінченням строків давності.

————————————-

Ця публікація була підготовлена ХАЦ в рамках проекту IWPR Ukraine за підтримки МЗС Королівства Норвегії. Зміст публікації є винятковою відповідальністю Харківського антикорупційного центру i не відображає погляди МЗС Королівства Норвегії чи Інституту висвітлення війни та миру.