Директор «рідного» підприємства Сиси отримав підозру за перешкоджання журналістської діяльності

Директора ТОВ «Атлантіс С» підозрюють у перешкоджанні законній професійній діяльності журналіста «ІА «112 Україна».

Про це стало відомо із ухвали Золочівського районного суду Харківської області.

При цьому суд відпустив підозрюваного під особисте зобов’язання.

В ухвалі суду вказано, що «перебуваючи неподалік території ТОВ «Стеклосервіс», група журналістів у вказаному складі здійснювали зібрання відеоматеріалу, фіксуючи його на спеціальні технічні прилади, зокрема, на дві відеокамери «SONY EX-3» та безпілотний літальний апарат «djiMAVIC», що є власністю «ІА «112 Україна», з метою подальшого оброблення та висвітлення у засобах масової інформації».

Але група осіб спочатку завадила здійсненню відеозапису, перешкоджаючи здійснювати оператору свою професійну діяльність.

Після чого, вони наздогнали журналіста, повалили на землю, вибивши з його рук мобільний телефон, чим зупинили зйомку.

Нагадаємо, що ТОВ «Атлантіс С» та ТОВ «Стеклосервіс» пов’язані з директором ДП «Гутянське лісове господарство» Віктором Сисою.

Зокрема, раніше засновником та директором ТОВ «Атлантіс С» був саме Віктор Сиса. Зараз за даними реєстра директором ТОВ «Атлантіс С» є Валерій Пасічник.
Крім того, в іншій судовій ухвалі вказано, що керівник ТОВ «Атлантіс С» – двоюрідний брат Сиси.

Нагадаємо, що за даними слідчих ДБР, Віктор Сиса, обіймаючи посаду заступника керівника ДП «Гутянське лісове господарство», організував схему по незаконній вирубці та реалізації деревини на території Харківської області, до якої залучив своє найближче оточення: дружину, батька, мати та сестру.

Також нагадаємо, що цю ситуацію обговорювали під час візиту президента України Володимира Зеленського на Харківщину.