Обвал мосту на Окружній: поліція отримає документацію щодо ремонту споруди за 40 років

Суд дозволив правоохоронцям отримати доступ до договорів на проведення будь-яких робіт щодо автодорожнього мосту, розташованого на шляхопроводу М-18 на ділянці 0+680, які укладались та виконувались з 1977 року.

Про це стало відомо з ухвал Жовтневого районного суду м. Харкова від 29 серпня.

Також правоохоронцям дозволили отримати кошториси, акти виконаних робіт, всю документацію, яка стосується цієї споруди, технічні висновки, стану конструкцій з моменту ведення до експлуатації за період часу з 1977 року по теперішній час, включаючи висновки експертів Харківського національного автомобільно-дорожнього університету.

Крім того, призначені ряд експертиз. Так правоохоронці планують встановити, чи відповідають фактичні конструктивні елементи та їх складові (клас бетону, марка арматури) шляхопроводу, розташованого на ділянці 0+680 траси М-18 проектній документації та можливі причини руйнування.

Нагадаємо, що 25 серпня у Харкові обвалився автомобільний міст.

За фактом руйнування частини мосту відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) та ч. 2 ст.275 (порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд) Кримінального кодексу України.

В «Укравтодорі» вважають, що причиною руйнування мосту став проїзд та гальмування перевантаженого вантажного транспортного засобу.

Варто відзначити, що у судовому реєстрі немає інформації щодо пошуку правоохоронцями вантажівки, яка проїхала по мосту перед його руйнуванням.