Суд відмовив у скасуванні підозри Тетяні Колпаковій по справі фіктивних лабораторних досліджень

Суд відмовив адвокату у скасуванні повідомлення про підозру, яке було вручене начальнику управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпроспоживслужби у Харківській області у березні 2019 року.

Про це йдеться в ухвалі Київського районного суду міста Харкова від 30 травня 2019 року.

Нагадаємо, що Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області наприкінці минулого року уклало 5 угод на проведення лабораторних досліджень загальною вартістю 2,27 млн грн.

Варто відзначити, що всі угоди були підписані 26 грудня 2017 року. А всі акти виконаних робіт щодо проведення досліджень були виконані в період 26-31 грудня 2017 року.
У відповідь на звернення депутата Харківської облради Дмитра Булаха, яке є у розпорядженні ГО «ХАЦ», в 2016 році ГУ Держпродспоживслужби у Харківській області провело лише 6 досліджень (всі у грудні), в 2017 році мова йшла вже про понад 50 тис. досліджень, але всі вони за документами були проведені у період 26-31 грудня.

В рамках кримінального провадження, слідчі допитали колишню начальницю паразитологічної лабораторії ДУ “Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України”.

Вона повідомила, що паразитологічна лабораторія мала в період 2017 рік квітень 2018 року можливість проводити лабораторні дослідження води питної з централізованих та нецентралізованих джерел водопостачання за епідпоказниками у кількості до 10 досліджень за один робочий день.

Але у актах виконаних робіт написано, що за добу було проведено 829 досліджень.

Всі договори були підписані Олександром Тертишником.
Але 27 грудня 2017 року він був у відрядженні, а обов’язки керівника виконувала Тетяна Колпакова. 9 березня 2019 року їй було повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 364 та ч. 1 ст. 366 КК України (службова підробка та перевищення службових повноважень).

Зараз адвокат Колпакової намагався скасувати підозру через суд, але поки що їм цього не вдалося.