АМКУ оштрафувало «розумників» на 3 мільйони за змову на десятках тендерів

Тервідділення АМКУ оштрафувало ТОВ «Вівере Бене 2» та ТОВ «НВК «Укртранском» за змову на торгах на території Харківської області на загальну суму 3,2 млн. грн.
Про це стало відомо з повідомлення прес-служби відомства.

Співробітники відомства визнали ці підприємства винними у змовах на 13-ти відкритих торгах на закупівлю комп’ютерного та навчального обладнання, проведених закладами освіти та органами влади Харківської області.
Нагадаємо, що ХАЦ неодноразово писав про змови цих підприємств на торгах в області.

«Вівере Бене 2» належить Наталії Смірновій і Надії Старенко. Керує нею Ярослав Валерійович Кохан, який у 2014 р. був науковим співробітником Інституту педагогічних інформаційних технологій Національної академії педагогічних наук України.

За даними ЗМІ, ТОВ «Вівере Бене 2» представляють бренд «Розумники». Окрім цього, «Вівере Бене 2» володіє торговою маркою «Розумники».

ТОВ «Видавництво “Розумники”» належить Тетяні Вікторівні Кохан, Ігорю Каплаушенку і Тарасу Шевченку. Директором видавництва є Олександр Валерійович Кохан. До того ж, учасниця нинішнього тендеру Надія Старенко прописана в одній квартирі в будинку по вул. Перемоги в Києві разом з Тарасом Шевченком.

Бренд «Розумники» використовує ТОВ «Видавництво “Розумники”», що пропонує інформаційні рішення для освіти.