У Кернеса витратять 100 мільйонів на будівництво тролейбусної колії на Північну Салтівку

Департамент інфраструктури Харківської міської ради уклав угоду з КП «Міськелектротранссервіс» щодо проведення будівельних робіт вартістю 102,65 млн. грн.

Про це стало відомо зі звіту про укладання договору та проведення аукціону, який розміщений на порталі системи електронних закупівель «Прозорро».

Мова йде про будівництво тролейбусної лінії від розворотнього кола «Героїв Праці» до розворотнього кола «Північна Салтівка».

Цікавими є ціни на матеріали. Наприклад, провід перерізом 85 мм2 планують купувати по 357 грн./кг. Хоча його ціна у роздріб – від 200 грн/кг. Лише на цій позиці переплата буде понад 1 млн. грн.

Вартість рядового піску вказали у сумі 4425 грн/куб.м. Хоча нещодавно для реконструкції трамвайної колії це КП «Міськелектротранссервіс» вказало ціну такого піску – 524 грн./куб.м. тобто в 8 раз дешевше.
Щодо цін на опори, то вони вище за минулорічні. Так опори ОКМ-12 будуть купувати по 98 тис. грн./шт, а ОКМ-18 – по 131 тис. грн/шт.

Субпідрядниками на частку робіт понад 20 відсотків планують взяти київське ТОВ «Сталь-Світ», дніпровське ТОВ «Дак-Енергетика».

Цікаво, що було афільовано з фірмою, яку підозрювали у фінансуванні тероризму.