Зачепилівська ОТГ хоче віддати тендер фірмі без досвіду

Відділ освіти, молоді та спорту Зачепилівської селищної ради планує укласти угоду з ТОВ «ДНІПРОЄВРОБУД» щодо проведення ремонтних робіт вартістю 2,648 млн. грн.

Про це йдеться на порталі системи електронних закупівель «Прозорро».

Мова йде про капітальний ремонт даху Миколаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Зачепилівської селищної ради за адресою: Харківська область, Зачепилівський район, с. Миколаївка, вул. Харківська , буд. 76Д.

Було подано пропозиції від 5 фірм, найвигідніша пропозиція надійшла від ТОВ «ДНІПРОЄВРОБУД», було запропоновано 2,648 млн. грн за виконання цих робіт. Засновниками ТОВ «ДНІПРОЄВРОБУД» є Фатєєва Тетяна Володимирівна та Бичкова Олена Маратівна.

Потрібно зазначити, що одним із конкурентів ТОВ «ДНІПРОЄВРОБУД» у закупівлі було ТОВ “АЛЬБАТРОС БУД”. У державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань ТОВ «ДНІПРОЄВРОБУД» в розділі інформація про здійснення зв’язку з юридичною особою вказано два номери телефону +380567905954; +380567905040 та адресу електронної пошти: bud@albatros.ua. Така сама інформація вказана і у ТОВ “АЛЬБАТРОС БУД”, але з іншою електронною адресою: des@albatros.ua.

Більше того, директор ТОВ «ДНІПРОЄВРОБУД» Тетяна Фатєєва є працівником іншого учасника торгів ТОВ “АЛЬБАТРОС БУД”.

В обох фірмах також працює Андрій Майстренко,
Цікаво також те, що ТОВ «ДНІПРОЄВРОБУД» учасник 35 закупівель, але жодного контракту підписано не було, 22 з яких були конкурентні з ТОВ “АЛЬБАТРОС БУД”. Зачепилівською селищною радою з ТОВ “АЛЬБАТРОС БУД” загалом було підписано 3 договори на загальну суму 3,919 млн. грн.

Цікавим фактом також є те, що відповідно до поданих тендерних документів, у ТОВ «ДНІПРОЄВРОБУД» відсутній досвід виконання аналогічних робіт.
Це вказує на прямий факт змови під час проведення торгів між ТОВ «ДНІПРОЄВРОБУД» та ТОВ “АЛЬБАТРОС БУД”.

Засновниками ТОВ “АЛЬБАТРОС БУД” є Рахлін Борис Михайлович та Задорожній Роман Ігорович.
Раніше суд звільнив від покарання голову тендерного комітету Зачепилівської селищної ради, яка допомогла виграти ТОВ «Альбатрос Буд» торги майже на 3 млн. грн.