Харківський порядок денний

25 березня представники громадських організацій, політичних партій та активна громадськість Харкова зібралися у прес-центрі “Накипіло” для обговорення Харківського порядку денного та висунення пропозицій від Харківщини до майбутнього Президента України. Внаслідок обговорення був сформований список з 6 пунктів.
Пропонуємо кандидатам підтримати вказаний порядок денний. Впевнені, зважаючи на останні події, що підтримка саме цих пунктів дозволить харків’янам зробити усвідомлений вибір.

Отже, 6 пунктів Харківського порядку денного:

1. Виробити бачення розвитку регіонів, реагувати на запит суспільства щодо діяльності місцевої влади, сприяти розвитку регіонального потенціалу, покращенню стану населених пунктів, поліпшенню стану забезпечення законності, не допускати феодалізації.
2. Забезпечити дотримання Законів України та виконання рішень судів на території Харкова (в т.ч. органами місцевої влади та комунальними підприємствами Харківської міської ради).
3. Гарантувати ефективне розслідування кримінальних справ за фактами зловживань та махінацій з бюджетними коштами.
4. Забезпечити законність під час проведення сесій Харківської міської ради (в тому числі – вільний доступ членів територіальної громади, дотримання прав представників депутатського корпусу, дотримання норм Регламенту).
5. Довести до кінця розслідування справи по так званій «кооперативній схемі» – наймасштабнішої схеми дерибану міських земель в Україні, в тому числі – щодо вищих посадових осіб міста, а не просто підставних осіб і чиновників нижчої ланки.
6. У разі продовження відкритого порушення міськими чиновниками Конституції і Законів України – ініціювати дострокове припинення повноважень Харківського міського голови і Харківської міської ради.