Фіктивні ремонти харківських багатоповерхівок: відкрито кримінальне провадження

Харківські правоохоронці розслідують розкрадання бюджетних коштів на ремонтах багатоповерхівок, які знаходяться у комунальній власності.

Про це йдеться в ухвалі Комінтернівського районного суду м. Харкова від 21 березня.

Правоохоронці вивчають факти привласнення грошових коштів КП «Харівспецбуд» та ТОВ «Буд-Девелопмент Україна» під час виконання ремонтних робіт.

Між комунальниками та ТОВ «Буд-Девелопмент Україна» протягом 2017-2018 років були укладені угоди щодо проведення ремонтних робіт у багатоповерхівках.
Але, за даними правоохоронців, не всі роботи були виконані.

Так, правоохоронці встановили, що в будинку за адресою: м. Харків, пр. Героїв Сталінграду, 175, пофарбований фасад та балкони квартир, а інших візуальних ознак проведення ремонтних робіт не виявили. Під час спілкування з мешканцями вказаного будинку слідчі дізналися, що ремонтні роботи проводились лише у період літа 2018 і стосувались тільки перефарбування фасадної частини будинку, а в під’їздах, підвальних приміщеннях, тильної частини будинку ніякі роботи не проводились взагалі.

Подібні невідповідності правоохоронці виявили й в будинках за адресами: вул. Соїча, вул. Танкопія, 12-а, вул. Ньютона, 141, пр. Гагаріна, 41/2, бульвар Жасміновий, 11, пр. Льва Ландау, 5, пр. Льва Ландау, 23, бульвар Жасміновий, 13/1.

Засновником ТОВ «Буд-Девелопмент Україна» зараз є Олег Лановенко, директором вказаний Сергій Колотюк.
За даними аналітичної системи YouControl, раніше засновником підприємства був Сергій Пашков.

Він є керівником ТОВ «Сучасний дизайн», яке належало директору КП «Харківспецбуд» та депутату міськради від «Відродження» Богдану Долині.

Більше того, дружина Олега Лановенко – Юлія – за даними з її сторінки у соціальній мережі працює саме у КП «Харківспецбуд». Непоганий збіг. Якщо це збіг.
Детальніше про ремонти харківських будинків комунальної власності читайте у матеріалі «Сотні мільйонів від Романа Нехорошкова».