У головного підрядника «Харківських теплових мереж» провели обшуки

Правоохоронці провели обшуки у службових осіб ТОВ «Схід – Теплоремонт», яке є одним з основних підрядників КР «Харківські теплові мережі».

Про це йдеться в ухвалі Київського районного суду м. Харкова від 15 лютого.

Слідчий зазначає, що директор та засновник ТОВ «Схід – Теплоремонт» в період 2016 – 2018 років за попередньою змовою із групою інших осіб, використовуючи підприємства ТОВ «Схід – Теплоремонт», ТОВ «ВІС – Т», ТОВ «БК Тепломонтаж», ТОВ «Спеценергомонтаж», ТОВ «НВП Харків-Енергопромсервіс», ТОВ «Промтехбудінвест» за допомогою змови під час проведення торгів КП отримував перемогу в тендері для своєї фірми, після чого, заволодів коштами комунального підприємства шляхом зловживання службовим становищем.

Після визнання ТОВ «Схід – Теплоремонт» переможцем торгів, він з метою завищення вартості матеріалів, які використовуються при проведенні ремонтних робіт на об’єктах теплових мереж, готовив документи про придбання матеріалів за завищеними цінами у підконтрольного підприємства ТОВ «Схід-рембуд».
Засновником ТОВ «Схід-рембуд» є заступник директора ТОВ «Схід – Теплоремонт».

При цьому ТОВ «Схід-рембуд» здійснює придбання матеріалів за ринковими цінами, які відповідають цінам, що склалися на ринку ідентичних товарів у порівняних нормальних економічних умовах, а подальші дії щодо безпідставного завищення вартості вчиняються з метою заволодіння коштами КП «Харківські теплові мережі» під час виконання ремонтних робіт ТОВ «Схід – Теплоремонт».

На даний час проведені обшуки, а на вилучені телефони та документи накладено арешт.
ТОВ «Схід – Теплоремонт» отримало від КП «Харківські теплові мережі» 63 контракти на суму понад 100 млн. грн.

Засновником та керівником підприємства є Андрій Масюк.

Засновником ТОВ «Схід-рембуд» є Олександр Сухорада, який колись був заступником директора Кп «Харківський метрополітен».