Харківська музична школа-інтернат протягом багатьох років замовляє харчування для учнів у підприємця, в якого раніше співпадав контактний телефон з телефоном цієї школи

Харківська середня спеціалізована музична школа-інтернат протягом січня уклала договір та ряд додаткових угод з ФОП Колот Лариса Миколаївна щодо послуг харчування для учнів в 2019 році на 1,65 млн.грн. Про це стало відомо з електронної системи публічних закупівель “ProZorro”.

Для 57 учнів школи денне меню для інтернату коштуватиме 119 грн., для 5 учнів 1-4 класів денне меню коштуватиме 20 грн.

Портал “Блогери” (матеріал Георгія Шабаєва) повідомляє, спираючись на власні джерела, що у 2009-2010 роках Лариса Колот працювала саме у цій музичній школі.

У той же час, в самій музичній школі-інтернаті наголошують, що Лариса Колот ніколи не працювала в них.

Лариса Колот щорічно, вже протягом декількох років, виграє право годувати обдарованих учнів у відомій харківській музичній школі. Її суперником на тендерах завжди виступає одна й та сама особа, ФОП Логовська Раїса Миколаївна, і завжди програє. А сумарна вартість договорів між школою та Ларисою Колот склала вже близько 7 млн.грн.

Цікавим є той факт, що Раїса Логовська жодного разу не перемагала на тендерах та в інших закупівлях участі не брала.

У аналогічних договорах Лариса Колот вказує, що вона має досвід роботи з учбовими закладами протягом 12 років. І на підтвердження надає контракти з цією ж музичною школою, датовані ще 2015-2016 роками. Так само Лариса Колот отримувала бюджетні кошти від музичної школи на харчування дітей і у 2017, і у 2018 роках.

У договорах зі школою 2015-2016 років, Колот вказує як контактний номер — 057-712-53-96. В інтернеті на декількох сайтах можна знайти, що цей номер – контактний для Харківської музичної школи-інтернат, тобто, замовника.

Лариса Колот так прокоментувала “Блогерам” свою підприємницьку успішність на тендерах музичної школи, де вона раніше працювала: “Зараз тендери проходять де взагалі? Зараз ніхто не знає, хто там бере участь, і я цього не знаю. Я подаю свої документи і беру участь. Звідки я знаю, хто там ще бере участь. Воно ж все зараз в системі Prozorro проходить, хто ж знає, хто там бере участь. Я подаю свої пропозиції. А як це виходить? Взагалі зараз машина обирає”.

Директор музичної школи Валерій Алтухов також прокоментував тендери на послуги харчування для учнів: “Для чого кожного року проводити тендери, якщо є людина, яка й так готова годувати дітей за такі смішні ціни? На ці тендери ніхто не приходить. Ціни постійно ростуть, у той час як розцінки на харчування для шкіл залишаються однаковими. Для військових усе ж змінили процедуру, чому для нас не можуть?”.