Пов’язані фірми розіграли тендер на ремонт системи водопостачання в інтернаті

КУ «Малиженський психоневрологічний інтернат» уклав угоду з ТОВ «Астер-М» щодо проведення ремонтних робіт загальною вартістю 1,714 млн. грн.

Про це стало відомо зі звіту про укладання договору та проведення аукціону, який розміщений на порталі системи електронних закупівель «Прозорро».

Мова йде про капітальний ремонт зовнішніх мереж системи водопостачання з технічним переоснащенням водонапірних веж та водяних свердловин КУ «Малиженський психоневрологічний інтернат».

Єдиним конкурентом переможця було ТОВ «Гандикап-М». Ця фірма записана на Мирослава Лукавенко та Володимира Новгородцева.

За даними Єдиного державного реєстру декларацій, Мирослав Лукавенко протягом 2016-2017 року отримував кошти від переможця торгів – ТОВ «Астер-М».

Крім того, раніше ХАЦ писав, що згідно даних соціальних мереж засновників підприємства, Новогородцев та Лукавенко мали відношення до ТОВ «Астер-М», яке належить Олександру Корсунському та Олегу Креймеру. Останній живе у Німеччині й відомий як бізнес-партнер Михайла Шифріна. Останній є засновником ТОВ «Побутелектротехніка», яка відома оборудками з виданням підручників за часів міністра Дмитра Табачника.

У 2015 році ця фірма отримала підряд від ОДА щодо придбання обладнання для модульних котелень на твердому паливі 12,64 млн грн.

Цей тендер став предметом розслідування харківських правоохоронців.

Це може свідчити про пов’язаність обох учасників торгів.