У ХАРКОВІ СУД РОЗІРВАВ ДОГОВІР МІЖ ОБЛВОДГОСПОМ ТА ФІРМОЮ, ЯКА ХОТІЛА ОБМЕЖИТИ ДОСТУП ГРОМАДЯН ДО ВОДИ

 width=

 

Суд задовольнив позов Харківського обласного управління водних ресурсів до ТОВ «Екозахист води» щодо розірвання договору про надання послуг оптимізації гідрологічного, гідрохімічного стану Трав’янського водосховища.
Про це стало відомо з рішення судді Господарського суду Ольшанченко, яке він виніс 21 березня.

30 серпня 2016 року між ТОВ «Екозахист води» та управлінням водних ресурсів було укладено договір. Цікаво, що угода була без номеру.

Мова йшла про поліпшення якості води шляхом внесення у водний об’єкт рослиноїдних риб меліорантів у певній комбінації (полікультури) відповідної структури.

У суді представник позивача заявив, що жодний пункт договору виконаний не був. Зариблення водосховища не здійснювалось та підстав для надання програм робіт та акту зариблення до управління водних ресурсів не було надано.

У своєму листі від 27.07.2017р. відповідач пояснив, що зариблення водосховища не здійснювалось в силу об’єктивних причин, які не є підставою в частині не виконання умов договору.

Крім того, в суді представник позивача сказав, що відповідачу не подобалося, що користуватися водосховищем можуть всі бажаючи й він хотів обмежити доступ до води. 

Варто відзначити, що Трав’янське водосховище є комплексного використання й будь-яке обмеження доступу до води на ньому є незаконним.

Суд задовольнив позов та розірвав угоду.

В грудні 2017 року також Господарським судом Харківської області було розірвано ще одну угоду на надання аналогічних послуг по Муромському водосховищу. Обидва договори були підписані екс-начальником управління Володимиром Крисько.

ТОВ «Екозахист води» записане на Олександра Міщенко.