РЕКОНСТРУКЦІЯ БУДІВЛІ БТІ БУДЕ КОШТУВАТИ ХАРКІВ’ЯНАМ 180 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ

 width=

Управління з будівництва, ремонту та реконструкції Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міськради уклало угоду з ТОВ «Рать» щодо реабілітації нежитлової будівлі по майдану Павлівському, 4 вартістю 180,74 млн. грн.

Про це стало відомо зі звіту про укладання договору та проведення аукціону, який розміщений на порталі системи електронних закупівель «Прозорро».

Мова йде про реконструкцію будівлі БТІ. Ця будівля – історична пам҆ ятка архітектури, яка знаходиться під охороною держави.

Загальна площа будівлі становить 4142,9 м2.

Планується виконати роботи з демонтажу окремих конструктивних елементів будівлі; виконати надбудову двох поверхів із легких металевих конструкцій і склопакетів; заміну мереж електро-, водо-, теплозабезпечення та каналізації з комплектацією відповідними приладами і устаткуванням; виконання реставраційних та оздоблюванних робіт по фасаду, благоустрій території тощо.

В 2016 році вже проводився тендер на ці роботи. Тоді також виграло ТОВ «Рать». Тоді вартість реконструкції оцінили в 65 млн. грн.

Конкурентами переможця були ТОВ «СК «Лувр» та ПП «Фасад-Сервіс».

ТОВ «СК Лувр» записаний на Дениса Осекіна. Раніше засновником фірми був Іван Ковпак, який також є серед засновників перебуваючого в стані припинення ТОВ «Проектування та загальний дизайн», де його бізнес-партнером є віце-губернатор Харківської області Євгеній Шахненко, який контролює Департамент капбудівництва, та загалом капітальне будівництво в регіоні.

«Фасад-Сервіс» належить Назару Ковтуну. Ці дві компанії періодично вдвох приходять на тендери. Зокрема, на ремонтах у Держпромі.

Засновником та керівником ТОВ «Рать» є харків’янин Антон Константинов. Він також є співзасновником ОК «Житлово-будівельний кооператив «Прем’єрівське», де його партнерами є Денис Константинов і Світлана та Олександр Настенки.

Олександр Настенко є бізнес-партнером Романа Дружбіна по фірмам, які останнім часом отримуютьспецдозволи на розробку корисних копалин в різних регіонах України. Дружбін – це колишній бізнес-партнер по ТОВ «Центральна нафтогазотранспортна компанія» Олександра Павлюченка, якого в ЗМІ називають «авторитетом» на призвісько Саша «Браслет».

Павлюченко також відомий як помічник нардепа з «Народного фронту» Ігоря Котвицького, який у свою чергу є давнім бізнес-партнером міністра МВС Арсена Авакова.