ХАРКІВСЬКИЙ МЕТРОПОЛІТЕН ОШТРАФУВАЛИ ЗА ПОРУШЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО ЗАКОНОДАВСТВА НА РИНКУ РЕКЛАМИ

 width=

Харківське обласне територіальне відділення АМКУ оштрафувало КП «Харківський метрополітен» за порушення антимонопольного законодавства на ринку послуг з погодження розміщення спеціальних конструкцій для зовнішньої реклами в межах технічних та охоронних зон споруд метрополітену.

АМКУ встановило, що КП “Харківський метрополітен” за результатами діяльності протягом 2012-2013 років та станом на травень 2014 року займав (продовжує займати і зараз) монопольне становище на ринку послуг з погодження розміщення спеціальних конструкцій для зовнішньої реклами в межах технічних та охоронних зон споруд метрополітену з часткою 100 %.

Визнано, що КП “Харківський метрополітен”, встановивши економічно необґрунтовану завищену вартість послуги з погодження розміщення спеціальних конструкцій для зовнішньої реклами в межах технічних та охоронних зон споруд метрополітену за рахунок безпідставного включення витрат, які не стосуються змісту послуги, вчинило порушення законодавства про захист економічної конкуренції, у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку.

КП «Харківський метрополітен» не погодилось з рішенням АМКУ і подало до суду, але рішення залишилось в силі після двох кіл судової тяганини (три інстанції кожен раз).

Було накладено на КП “Харківський метрополітен” штраф у розмірі 68 тис.грн.

Судові тяганини завершилися в кінці 2015 року. КП «Харківський метрополітен» не заплатив вчасно штраф і була нарахована пеня у розмірі 23460 грн. Метрополітен не погодився з нарахуванням пені та звернувся до господарського суду Харківської області.